Merel Beijersbergen van Henegouwen
Merel Beijersbergen van HenegouwenKindercoach

Er bestaan geen slechte ouders, sommige ouders begrijpen hun kind minder goed. 

Opleiding

  • 2007 HBO Ergotherapie – Hogeschool Rotterdam

  • 2016 Kindercoach Fase I – TORI kindercoachopleiding

  • 2016 Kindercoach Navigatiesysteem – TORI kindercoachopleiding

  • 2017 Kindercoach Fase II – TORI kindercoachopleiding

Cursus

  • 2017 Introductiedag; Geboortepatronen in kaart

Direct contact opnemen

Merel Beijersbergen van Henegouwen

Dit ben ik

Ik ben Merel. Ik ben getrouwd en samen hebben we twee mooie jongens. Ik woon in Hoogerheide, in Zuidwest Brabant.

Sinds 2007 ben ik werkzaam als ergotherapeut binnen het speciaal onderwijs voor kinderen met een lichamelijke en/of een verstandelijke beperking. Ik heb veel ervaring met het werken met kinderen, vooral met kinderen die een speciale benadering nodig hebben. Als ergotherapeut behandel ik kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 13 jaar, met zowel lichamelijke problematiek als een ontwikkelingsachterstand en/of gedragsproblemen.

In 2016 heb ik de overstap gemaakt naar een nieuwe carrière tot kindercoach. Ik heb de opleiding gevolgd bij TORI kindercoachopleiding. Ondanks dat ergotherapie een mooi vak is, wilde ik een andere richting inslaan. In plaats van het oplossen van een probleem voor een kind, ga ik als kindercoach juist uit van de kracht en de kwaliteiten van het kind. Ik geloof dat het versterken van kwaliteiten helpt om een probleem minder groot of belangrijk te maken.

Mijn werk als kindercoach

Ik werk graag met kinderen die emoties, gevoelens en gedachten opkroppen en niet ontladen. Deze kinderen spreken me aan omdat ik mezelf hierin als kind herken. Ik heb een hele fijne jeugd gehad in een groot gezin, maar dankzij mijn gevoelige karakter heb ik het altijd lastig gevonden om mijn emoties te uiten. Ook herken ik mijn oudste zoon hierin, hij heeft een heel gevoelig karakter en is goed in gedachtes en gevoelens opkroppen. Ik vind het belangrijk om ouders en kinderen mee te geven dat alle emoties er mogen zijn en dat gevoeligheid een kracht is. Ook vind ik het belangrijk dat zowel kind als ouders ervaren dat ze goed zijn hoe ze zijn en zich niet hoeven aan te passen aan de maatstaven van de huidige maatschappij.

Binnen mijn werk staat laagdrempeligheid, het wekken van vertrouwen én het werken vanuit humor en creativiteit centraal.  Hierbij ga ik altijd uit van de interesse en motivatie van het kind.