Kindercoach

Begrijp je niet waarom je kind bepaald gedrag laat zien?

Heb je het idee dat je kind niet lekker in z’n vel zit?

Is je kind op school de ideale leerling, maar laat het thuis ander gedrag zien

(of juist andersom)?

Kan je kind zich niet goed uiten?

Heeft je kind moeite met het ontvangen van complimenten?

Heeft je kind een laag zelfbeeld?

Slaapt je kind slecht?

Kan je kind slecht omgaan met veranderingen?

Reageert je kind gevoelig op invloeden van de omgeving?

Weet je als ouders niet meer wat je kunt doen om je kind te helpen?

Beantwoord je de meeste van bovenstaande vragen met JA? Neem dan vrijblijvend contact met mij op via onderstaande knop.

Contact

In mijn praktijk komen kinderen die emoties, gevoelens en/of gedachtes opkroppen en die niet uit zichzelf ontladen. Het ontladen gebeurt dan vaak door een uitbarsting van emoties. Dit zijn de kinderen die zich graag bezig houden met de mensen in hun omgeving, maar hierbij vergeten hun grenzen aan te geven. Zij hebben vaak een afwachtende houding en kunnen moeite hebben hun mannetje te staan binnen een groep.

Voor ouders is het lastig de vinger erop te leggen wat de precieze oorzaak is van de ontploffing. Het lijkt of hun kind letterlijk vanuit het niets ontploft. De weg ernaartoe gebeurt zonder daar dat jullie erg in te hebben. Deze kinderen zijn gewend zich aan te passen aan de omgeving en zich overal in mee te bewegen. Alle ervaringen, prikkels en emoties die zij daarmee opvangen stapelen zich op en moeten er een keer uit. Deze kinderen kunnen ineens heel boos, verdrietig, stil of overdreven blij/druk worden.

Als ouder merk je pas dat je kind niet lekker in zijn/haar vel zit bij de ontploffing. Een keer ontploffen is natuurlijk niet erg, maar als het vaak gebeurt, kan er meer aan de hand zijn.